I dag ble inspirert til å prøve en oppskrift på Engelsk julekake.
Oppskriften er som følger:
125 g smør
75 g sukker
50 g brunt sukker
3 egg
170 g hvetemel (jeg brukte glutenfritt Sempermel)
½ ts bakepulver
100 g rosiner
50 g korinter
50 g tørket fruktblanding, aprikoser, kirsebær o. l
50 g syltet appelsinskall i biter (jeg droppet det og brukte hasselnøtter i stedet)
100 g mandler
½ ts kanel
½ ts malt ingefær
½ ts allehånde
Til dynking:
½ dl vann
½ dl sukker
1 ss rom
Oppskrift er hentet fra boka ”den store kakeboka” av Sverre Sætre.
Bruk en kakering, 20 cm i diameter, 5 cm høy (jeg brukte hjerteform). Forvarm ovnen til 150 oC. Pisk smør, sukker og brunt sukker hvitt. Tilsett eggene ett og ett. Bland alt det tørre og vend det inn i massen. Fyll i formen og sett i stekeovnen til kaken blir gyllen, det tar ca en time.
Dynking: Kok opp vann og sukker og avkjøl. Smak til med rom. Dynk kaken med laken slik at det får trekke godt inn.
Tips: Hvis du ønsker det, kan du gjerne lage den lagrede versjonen av denne kaken. Bak den i så fall ferdig i god tid før jul. Dynk den godt og pakk den helt tett i plast. Gjenta gjerne dynkeprosessen én gang hver uke fram mot høytiden.
Nå skal jeg legge kaken i kjøleskapet og så skal den få godgjøre seg frem mot julehøytiden. Da blir det spennende å smake.... Bon Appètit!
Klem fra Gry
♥