En deilig og enkel dessert som bare smelter i munnen...
Oppskrift til 6 personer:
4 1/2 stk gelatinplater
2 stk vaniljestang
7 1/2 dl kremfløte
2 1/2 dl sukker
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet. Snitt vaniljestengene på midten og skrap ut frøene. Kok forsiktig opp fløten, sukkeret, vaniljestengene og innholdet i de. Ta det av platen, ta ut vaniljestengene og rør inn gelatinen. Hell blandingen i 6 små former eller glass. Avkjøl i minst 3 timer før servering. Kan lages 1-2 dager i forveien.
Bringebærsaus:
225 gr frosne bringebær
100 gram melis
2 ss sitronsaft
Ha tinte bær, melis og sitronsaft i en foodprocessor/blender, kjør til massen er glatt og sil den.
Server pannacottaen med frisk bærsaus og noen bringebær eller bjørnebær med et melisdryss...mmm...