Det blir ikke jul uten!Kakene er ikke vanskelige å lage, men må gjøres i tre operasjoner. Oppskrift for 25-30 stk:
Deig
200 gram mandler - males på gammeldags håndmandelkvern200 gram melis - siktes og blandes i de malte mandelene2 eggehviter - piskes lett med gaffel og røres inn i mandel-/melisblandingenBruk to teskjeer til å sette små deiger på et bakepapirkledd stekebrett. Ta litt melis på fingertuppene 0g klapp kakene litt flate. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.
Deig
200 gram mandler - males på gammeldags håndmandelkvern200 gram melis - siktes og blandes i de malte mandelene2 eggehviter - piskes lett med gaffel og røres inn i mandel-/melisblandingenBruk to teskjeer til å sette små deiger på et bakepapirkledd stekebrett. Ta litt melis på fingertuppene 0g klapp kakene litt flate. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter. Avkjøl på rist.
Smørkrem
100 gram romtemperert smør1 1/4 dl melis1 eggeplomme2 ss kakao2 ts vaniljesukkerRør sammen ingrediensene i smørkremen. Snu kakene og smør kremen på kakenes flate side. Sett til avkjøling slik at kremen stivner.Glasur100-150 gram mørk kokesjokolade20-30 gram delfia-/matfettDypp kakene ned i den lunkne glasuren, slik at smørkremen blir dekket. Gjør en en liten vri på kakene når du har dyppet dem slik at overflødig glasur renner av. La dem ligge på bakepapiret til sjokoladen er helt stiv.Lykke til!
100 gram romtemperert smør1 1/4 dl melis1 eggeplomme2 ss kakao2 ts vaniljesukkerRør sammen ingrediensene i smørkremen. Snu kakene og smør kremen på kakenes flate side. Sett til avkjøling slik at kremen stivner.Glasur100-150 gram mørk kokesjokolade20-30 gram delfia-/matfettDypp kakene ned i den lunkne glasuren, slik at smørkremen blir dekket. Gjør en en liten vri på kakene når du har dyppet dem slik at overflødig glasur renner av. La dem ligge på bakepapiret til sjokoladen er helt stiv.Lykke til!