fredag 24. januar 2014

Bon Apètit


Hyggelig besøk av fine jenter i går :)


Fyr i peisovnen, tente lys, tulipaner på bordet... Ute lavet snøen ned... :)


Jeg serverte kyllingsuppe med focacciabrød

Oppskrift focaccia:
1 l hvetemel
1 pakke tørrgjær
5 dl lunkent vann
½ ts salt
1 ts sukker
2 ss olivenolje

1 dl fetaost 
1 dl soltørket tomat i olje
3 ss  rosmarin
2 ts havsalt (evt. flaket salt)
 dl olivenolje

 Bland mel, tørrgjær, sukker, salt og lunkent vann i food processor. Kjør til en jevn tykk deig. (Du kan eventuelt erstatte tørrgjær med fersk gjær, men da trenger du å løse den opp i lunken væske først.) .
 Tilsett olivenolje og kjør maskinen kun et par omdreininger, slik at oljen bare legger seg rundt deigen. La focacciadeigen heve i ca 30 minutter på et lunt sted, gjerne under plast.

Sett stekeovnen på 180 °C. Til denne oppskriften på hjemmelaget focaccia trenger du en smurt kakeform eller liten langpanne ca 20x30 cm som du smører godt med smør eller olje.

Hell denne forholdsvis flytende deigen over i kakeformen/langpannen. Trykk ned fetaost og/eller soltørkede tomater. Stikk også inn rosmarin, eventuelt timian. Fordel oliven over, strø på salt og hell over olivenolje. Bruk hendene og klapp deigen ned slik at det dannes mange smågroper på overflaten av foccaciaen.

Etterhev ca 10 minutter. Stek brødet i ca 25 minutter midt i ovnen eller til det er hevet, pent gyllent og gjennomstekt. Avkjøl på rist.


Oppskrift kyllingsuppe (6 personer):
 14 dl vann
3 kyllingbuljongterninger
6 kyllingfileer i strimler
6 aromasopp i tynne skiver
6 sjalottløk i tynne ringer
2 fedd hvitløk finskåret
2 røde paprika i strimler
2 bokser creme fraiche

1 pk bacon
frisk kruspersille

Kok opp vann med buljongterninger og kok til de er oppløst. La det trekke i 10 minutter.
Kutt grønnsakene  og wok de litt i en panne. Skjær kyllingfilètene i strimler. 
Tilsett creme fraiche i buljongvannet og kok opp. Tilsett de råe kyllingstrimlene og grønnsakene, la det småkoke til kyllingen er kokt.

Klipp baconet opp i mindre biter og stek til det er sprøtt.

Suppen helles i skåler. Pynt med stekt bacon og kruspersille.
Server!

For en mer spicy smak kan du tilsette sennep eller chilipulver.


Enkelt, og det slo an! :)


Militærgutten vår er hjemme på perm i helgen. Koselig å få'n hjem! :)

God helg! :)