søndag 4. desember 2011

Tallet er 2!


God 2. søndag i advent!



De to nederste bildene er dessverre ikke tatt i år.. Men kanskje setter de deg i stemning..;)

lørdag 3. desember 2011

Vårstemning i desember...



I går hadde et lite frostlag lagt seg på bakken og det minnet faktisk litt om vinter. Hovedstaden var så vakkert julepyntet at man nesten kunne kjenne antydning til julestemning...
Det ble en kjempekoselig dag sammen med herlige, sprudlende og morsomme jenter som prioriterte å bruke dagen på å sitte på koselige kafèer, drikke hvitvin og skravle. Litt shopping ble det, men mest masse latter og mye kos <3

Vi spiste deilig tapas på Delicatessen på Grünerløkka. Her har vi vært flere ganger og stedet er verdt et besøk hvis du er glad i tapas ;) 


Takk for hyggelige tilbakemeldinger på kakebaksten i det forrige innlegget. Det kan kanskje høres ut som om jeg er en superhusmor som baker og vasker og ordner til jul...? Sånn er det nok dessverre ikke, jeg er redd det blir med denne baksten i år (kanskje bortsett fra litt marsipanrulling og litt julegodt). Men det er ett slag jeg må lage til jul og det er Sarah Bernard. Makronene var et innfall, og det var morsomt å forsøke oppskriften. Gode ble de, om jeg selv kan si det. Og husvasken den blåser jeg i! Tar'n til våren...;)

Velkommen til ny følger; Siv Janne Hyggelig at du vil følge meg ;)

Trollhasselen som jeg har hatt i mange år nå pleier å få litt pynt til høytidene. Når det nærmer seg jul får vi se hva som henges på i år. Vanligvis har jeg til jul hengt på litt engler, hjerter og glass. Har du noen kreative forslag til hva som kan henges på? Tror det blir enkel pynting i år med bare noen få ting, hasselen er fin i seg selv.

I dag er det vårstemning ute. Det minner faktisk mer om påske enn om førjulstid... Vi våknet til et forrykende vær med blest og regn, men på formiddagen dukket solen frem og det stilnet. Hmm... Ikke slik det skal være i desember. Håper at uværet nå roer seg og at kulda setter inn ;)
I kveld skal vi i pinnekjøttlag. Det blir garantert en hyggelig kveld!

God helg!

torsdag 1. desember 2011

Et hjertelig møte & Søte munnfuller...


'Minst en gang om dagen bør vi høre en liten sang, lese et godt dikt, se et vakkert bilde,
og - om mulig - si et par fornuftige ord'
Johann Wolfgang von Goethe



Kvelden i går ble både sprudlende og hjertevarm i møte med 4 inspirerende og herlige damer. Takk Elin Anita - Edda´s for at du dro i gang det lille minibloggtreffet på La Casa, Sagene
Og velkommen som følger May-liss - Maliva´s verden Så hyggelig! Takk for i går til dere begge og til Anki - Landlige hjem & Anette Willemine - Sunhome ;)



Kulehjerte, kopper og koppestativ fra Home & Cottage



Noen etterlengtede fridager har gjort at jeg denne uken har fått tatt igjen litt forsømt husarbeid i heimen.

Og jeg har bakt!
Her er oppskriftene hvis det kunne friste å prøve ;)


Franske makroner

25 stk
130 g skåldede mandler
170 g melis
80 g sukker
3 eggehviter
litt rosa konditorfarge
Skåld, tørk og finmal mandlene. Sikt melis og mandler, bland i en bolle. Stivpisk eggehviter og sukker. Bland mandelmelet forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Tilsett noen dråper rosa konditorfarge. Hell blandingen i en sprøytepose og sprøyt ut små runde kaker på et bakepapirkledd stekebrett. La makronene stå og tørke i 20 minutter før du steker dem. Stek de så ved 170 grader i 15-20 minutter, midt i ovnen. Husk å ha et ekstra stekebrett under det brettet kakene ligger på, slik at ikke makronene sprekker på toppen. Avkjøles før de løsnes fra stekebrettet.

Hvit sjokoladefrosting
2 dl melis
120 g smør
100 g hvit sjokolade
Smelt sjokoladen i vannbad. Bland romtemperert smør og melis, mix det godt sammen. Tilsett den smeltede sjokoladen og mix videre til du får en luftig krem.

Ha litt sjokoladekrem på en makron og sett sammen.
Makronene er sprø på utsiden og myk med deilig krem inni....





Sarah Bernard
25 stk

200 g mandler
200 g melis
2 eggehviter
Skåld mandlene (kan droppes), mal de på håndkvern. Tilsett siktet melis, bland sammen. Pisk eggehvitene lett og tilsett i blandingen. Sett små kaker ved hjelp av to teskjeer på et bakepapirkledd stekebrett. Klapp kakene forsiktig litt flatere med litt melis på hånden. Stekes ved 200 grader i 10-12 minutter, midt i ovnen. Avkjøl på rist.

Smørkrem
100 g smør/margarin, romtemperert
1 1/2 dl melis
1  eggeplomme
2 ss kakao
1-2 ts vaniljesukker
Bland sammen ingrediensene. Smør et lag krem på kakenes flate side, sett de på stekebrettet og la de stå kaldt å stivne litt.

Garnering
150 g kokesjokolade
Smelt sjokoladen. Dypp kakene med sjokoladekremen ned i den smeltede sjokoladen. Gjør en vri slik at overflødig sjokolade renner av. Sett til avkjøling. Kakene oppbevares kaldt og kan evt. fryses.


Et forsøk på julestemning innendørs med julemusikk og kakebaking.
Ute er det full blest og sprutregn.. Men, det er jo småtteri her i forhold til hva dere på andre kanter av landet opplever...

I morgen skal venninnegjengen på den tradisjonelle førjulsturen til hovedstaden.
Det blir kos, uansett vær! ;)



Snart god helg til alle som titter innom, og takk for alle koselige hilsner dere legger igjen <3