søndag 12. oktober 2014

Kremet soppsuppe


En god helg går mot slutten, skal si det går fort altså! ;)
Militærgutten vår har vært hjemme på perm, koselig å se'n igjen, og yngstemann og kjæresten har også vært hjemme. Fint å ha de unge her! :)
 
Hyggelig besøk i går, og da serverte vi blant annet denne suppen;
Kremet soppsuppe
Den kan serveres som en forrett eller bare som en lett kveldsrett.

Som forrett til 4 personer:
350 g kantaraller eller en blanding av forskjellige matsopper
4 stk sjalottløk
40 g smør
8 dl hønsebuljong (utblandet)
1 dl matfløte
1 dl créme fraiche
1 stk eggeplomme
1 ss maisennamel

Børst soppen ren og kutt den og løkene i små biter.
Smelt smøret i en stor kjele og tilsett oppkuttet løk og sopp.
La det surre under omrøring til soppen og løken er gylden, ca 8 min.
Tilsett hønsebuljong i gryten og la det hele småkoke i 10 min.
Rør maisennamelet ut i fløten og tilsett dette sammen med créme fraichen i suppen. 
Varm suppen opp til like under kokepunktet og ha i eggeplommen. 
Smak til med salt og pepper.
Serveres med hvitløksbagetter, foccacia eller annet godt brød.



Etter en regnfull formiddag kom solen frem og det ble en deilig skautur på oss, det gjorde godt.
God ny oktoberuke :)