torsdag 29. september 2011

Hjemmelagede knekkebrød til helgen?


Sunt og godt!


Oppskrift

4 dl grovt mel (jeg har brukt glutenfritt grov semper mel)
4 dl havregryn (jeg har brukt glutenfrie havregryn)
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
evt hakkede valnøtter og litt gresskarkjerner hvis du har
litt salt
7 dl vann

Bland det tørre, hell på vann. Rør godt og la stå i 10 minutter. Smør deigen tynt utover på 2 stekeplater kledd med bakepapir.
180 grader varmluft, 50 minutter

Sett begge brettene inn i ovnen samtidig, ett oppe og ett nede. Etter 10 minutter tar du stekeplatene ut av ovnen og ruter opp deigen med en pizzarulle. Sett brettene inn igjen og stek i 40 minutter til. Ta brettene ut igjen av ovnen. Fjern bakepapiret fra platene og legg knekkebrødene rett på platene. Skru ovnen ned til 100 grader og sett brettene inn igjen. La døren på stekeovnen stå på gløtt og la de stå i ovnen og tørke i 1-2 timer slik at knekkebrødene blir skikkelig sprøe.

Lykke til!



Og god helg! ;)