søndag 1. desember 2013

No 1 {& litt enkel julebakst}



Deilig å komme hjem litt tidlig på dagen i dag, og med mildværet og lyset passet det fint å få pusset vinduene. Det trengtes!


Det ble litt enkel bakst tidligere i uken...



Jeg ble inspirert av bloggen Sjarmerende jul til prøve ut en kakeoppskrift. For øvrig en veldig koselig blogg, perfekt for juleelskeren! :)
Brun kager
1 kg mel (jeg brukte glutenfritt fint sempermel)
1 ts bakepulver
500 g smør
500 g sukker
250 g lys sirup
6 g malt nellik
25 g kanel
200 g hakkede mandler
150 g kandiserte sitrus og appelsin skall
revet skall av en sitron
Slik gjør du:
Smør, sukker, og sirup smeltes i en gryte på svak varme.
Bland inn krydder, mandler og frukten.
Når blandingen er avkjølt, ha i mel og bakepulver.
Elt deigen (den er litt vanskelig å samle sammen)
Lag "pølser" av deigen og la den hvile litt.
Lag kaker etter eget ønske.
Stek på 200 grader, ca.10 minutter
(tiden kommer an på hvor tykke de er)
Tips:
Samle deigen med plastfolie,
da er det lettere å rulle pølser.

Jeg halvverte denne oppskriften og det var rikelig. Smaken blir litt pepperkakeaktig, men med mandler og frukten blir de likevel litt anderledes.





Havremakroner hører også med! Jeg har delt oppskriften før, men gjør det gjerne igjen :) Enklere enn dette blir det ikke! ;)
Havremakroner (ca 30-40 stk)
3 dl havregryn
1 dl mel (jeg brukte glutenfritt fint sempermel)
1 1/2 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1/4 ts nellik
150 gram smør
1 egg
Bland det tørre, hell over smeltet smør og sammenpisket egg og rør sammen. Sett deigen i topper med to teskjeer. Beregn god avstand, da kakene flyter litt ut under steking. Stekes midt i ovnen på 175 grader i 10-15 minutter.



Hyggelig med stjernelys i vinduet...



God desemberuke! :)